[ X ]
[ X ]
[ X ]
Igor Grosu, după întrevederea cu omologul său austriac: „Mizăm pe votul prietenilor austrieci la Consiliul European din decembrie”
23 Noiembrie

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere la Viena cu omologul său austriac, Wolfgang Sobotka, Președintele Consiliului Național al Republicii Austria. Cei doi președinți de parlament au discutat despre progresele Republicii Moldova care au condus la recomandarea Comisiei Europene pentru deschiderea negocierilor cu țara noastră, precum și despre acțiunile care trebuie finalizate în timpul apropiat, cum ar fi reforma justiției și procesul de deoligarhizare, securitatea energetică și întărirea instituțiilor statului pentru a face față tuturor provocărilor.

„Aflându-mă la Viena, încă o dată mă conving că Republica Moldova are prieteni de nădejde în țările Uniuni Europene și buni susținători ai țării noastre”, a remarcat Igor Grosu.

În cadrul întrevederii, șeful legislativului a reiterat faptul că Republica Moldova este pregătită să demareze negocierile de aderare în cel mai scurt timp posibil. Președintele Parlamentului a menționat că țara noastră se află, în prezent, într-un amplu proces de autoevaluare a conformității legislației naționale cu acquis-ul comunitar. Demnitarii au convenit să intensifice colaborarea în cadrul grupului de prietenie, dar și în cadrul comisiilor de specialitate.

Tot astăzi, Președintele Parlamentului a discutat cu membrii Grupului parlamentar de prietenie Republica Austria-Republica Moldova și cu membrii Comisiei parlamentare pentru politică externă, cărora le-a mulțumit pentru sprijinul lor continuu în parcursul nostru de aderare la Uniunea Europeană prin proiecte concrete, cum ar fi cele din infrastructură, agricultură, energia verde, industrie și investiții austriece. La finalul discuțiilor cu parlamentarii austrieci, Igor Grosu a declarat că Republica Moldova mizează pe votul Austriei la Consiliul European din decembrie de la Bruxelles, în care se va decide deschiderea negocierilor de aderare la UE a Republicii Moldova.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, însoțit de o delegație parlamentară, efectuează o vizită oficială în Republica Austria, în perioada 21-23 noiembrie 2023, la invitația omologului său austriac.

Inapoi la arhiva noutaților