[ X ]
[ X ]
[ X ]
Igor Grosu către ministrul de Externe al Georgiei: „În pofida provocărilor, Republica Moldova merge hotărâtă spre integrarea europeană”
25 Noiembrie

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a discutat cu ministrul Afacerilor Externe al Georgiei, Ilia Darchiashvili, aflat în vizită la Chișinău, despre securitatea din regiune, războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei, criza refugiaților și parcursul european.

Șeful legislativului s-a referit la situația la zi din Republica Moldova și întreruperile de energie electrică la nivel național, o consecință a războiului din Ucraina. Atacurile directe la securitatea energetică a țării noastre, precizează Președintele Parlamentului, determină și mai mult Republica Moldova să pună bazele independenței energetice. „Țara noastră este direct afectată de războiul de la hotar. Majoritatea oamenilor însă sunt conștienți de ce se întâmplă și dau dovadă de o rezistență și coeziune impresionante”, a spus Igor Grosu.

Președintele Parlamentului a dat asigurări că, în pofida provocărilor, țara noastră merge hotărâtă spre integrarea europeană, iar această cale spre lumea liberă și dezvoltată au ales-o cetățenii. „Sperăm să cooperăm inclusiv în acest domeniu și, paralel, să sporim legăturile economice a țărilor noastre. Avem multe provocări comune, în special în această perioadă deloc ușoară”, a afirmat Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Inapoi la arhiva noutaților