[ X ]
[ X ]
[ X ]
Igor Grosu, a discutat, la Copenhaga, cu Regina Margareta a II-a a Danemarcei
8 Septembrie

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a discutat, la Copenhaga, cu Regina Margareta a II-a a Danemarcei, informează CURENTUL.

Igor Grosu și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul danez oferit țării noastre de-a lungul anilor, iar în 2022 acest lucru s-a simțit și mai tare.

„Din primele zile de când Rusia a invadat Ucraina, Danemarca a fost alături de noi prin oferirea de loturi cu ajutoare umanitare, inclusiv șapte ambulanțe în valoare de peste 100 mii de euro. De asemenea, am fost susținuți în demersul nostru de obținere a statutului de țară candidată pentru aderarea la UE. Cu certitudine, Republica Moldova și Danemarca au construit, în 30 de ani, relații bilaterale puternice pe care dorim să le dezvoltăm în continuare, spre binele oamenilor din țările noastre.

Am felicitat-o pentru succesele pe care le are Danemarca în diferite domenii, în mod special în sfera energetică. Experiența daneză este foarte utilă pentru Moldova, care este la început de cale în această privință”, a spus Igor Grosu.

Inapoi la arhiva noutaților