[ X ]
[ X ]
[ X ]
Igor Dodon: „Tema principală a Forumului Etniilor va fi păstrarea și dezvoltarea statalității Republicii Moldova”
2 Aprilie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut astăzi o întrevedere de lucru cu reprezentanții grupului de inițiativa privind organizarea Forumului Etniilor din Republica Moldova, în contextul Anului Ștefan cel Mare şi Sfânt, informează CURENTUL.

La ședință au participat președintele Comisiei pentru relații interetnice din cadrul Consiliului Societății Civile pe lângă Președintele Republicii Moldova, Elena Beleacova, și conducători ai comunităților republicane: ucraineană, rusă, găgăuză, bulgară, azeră, belarusă, greacă.

„Forumul va avea loc pe 21 aprilie 2018, la Palatul Republicii, sub patronajul Președintelui Republicii Moldova. Organizatorii Forumului sunt Comisia pentru relații interetnice din cadrul Consiliului Societății civile de pe lângă Președintele Republicii Moldova, în colaborare cu conducătorii organizațiilor etnoculturale republicane și teritoriale. Am menționat că tema principală a Forumului – păstrarea și dezvoltarea statalității Republicii Moldova, care este casa comună pentru reprezentanții tuturor etniilor ce conlocuiesc în ea – este una deosebit de actuală pentru țara noastră”, a scris șeful statului, pe o rețea de socializare.

Dodon și-a exprimat încrederea că „organizarea unor astfel de evenimente contribuie la deșteptarea în conștiința întregului popor al Moldovei, indiferent de apartenența etnică, a sentimentului de unitate, coeziune, fermitate și curaj de a riposta oricăror riscuri, decizii și acțiuni menite să afecteze statalitatea Republicii Moldova”.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților