[ X ]
[ X ]
[ X ]
Igor Dodon: Sunt sigur că Uniunea de Afaceri Moldo-Rusăva deveni un partener bun pentru multe asociații
22 Februarie

Astăzi a avut loc lansarea oficială a Asociației Obștești „Uniunea de Afaceri Moldo-Rusă”. Președintele Asociației, ex-Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a declarat, în cadrul evenimentului că, Uniunea se va ocupa în general de relațiile bilaterale dintre Moldova și Rusia, informează CURENTUL.

„Astăzi lansăm un proiect important despre care am vorbit în ultimele câteva luni – Asociația Obștească „Uniunea de Afaceri Moldo-Rusă”. Misiunea de bază a Asociației este să dezvoltăm relațiile de colaborare între antreprenorii din Moldova și Rusia. Activitatea noastră se bazează pe continuarea relațiilor cu comunitatea obștească ”Деловая Россия”, care este și partenerul principal al Asociației.  Ne punem drept scop dezvoltarea businessului moldovenesc în Rusia și businessului rusesc în Moldova. Nu este o sarcină ușoară, dar, cu participarea activă a oamenilor de afaceri din cele două țări, noi vom avea succese”, a declarat Igor Dodon.

Totodată, el a numit trei direcții de activitate importante ale asociației:

1. Atragerea investitorilor și deschiderea câtorva întreprinderi mari în Republica Moldova;

2. Oferirea de ajutor pentru agenții economici ruși și moldoveni în căutarea partenerilor comerciali;

3. Susținerea municipalității și organelor locale.

„Sunt sigur că Uniunea va deveni un partener bun și pentru alte asociații. În timpul apropiat vom avea întâlniri cu cele mai mari asociații de business din Moldova. După aceea vom face o prezentare și vom avea întrevederi în regiunile Republicii Moldova cu antreprenorii. Au început pregătirile pentru organizarea Forumului moldo-rus. Sunt sigur că de astăzi ne vom întâlni mai des”, a conchis Dodon.

La eveniment au participat: Igor Dodon – președintele Uniunii de Afaceri Moldo-Ruse, Alexei Repik – președintele organizației obștești ruse „Delovaia Rossia”, Vadim Iurcenko – vicepreședintele Uniunii de Afaceri Moldo-Ruse, precum și Elena Gorelova – șefa departamentului de analiză economico-financiară al Uniunii de Afaceri Moldo-Ruse.

Cristina Jicol

Inapoi la arhiva noutaților