[ X ]
[ X ]
[ X ]
Igor Dodon: Proiectul comun de reformare a justiției va fi prezentat în scurt timp pentru dezbateri și analiză
20 August

Președintele R. Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko, transmite CURENTUL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Igor Dodon a menționat că în cadrul dialogului au fost abordate subiecte legate de relațiile dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova, precum și de situația curentă din țară.

„Am împărtășit opinia unanimă că, în ultimul timp, s-a reușit relansarea și normalizarea dialogului cu UE. În context, am reiterat mulțumirile pentru sprijinul constant pe care îl acordă actualei majorități parlamentare, pentru reluarea asistenței în folosul Republicii Moldova, precum și pentru acțiunile de încurajare a reformelor”, scrie Igor Dodon.

De asemenea, Președintele l-a informat pe Șeful Delegației UE în R. Moldova că în scurt timp va fi prezentat publicului spre analiză și dezbateri, proiectul comun de reformare a justiției.

„Totodată, am vorbit despre acțiunile de investigare a fraudei bancare, despre organizarea alegerilor locale generale libere și corecte, dar și alte subiecte de actualitate”, menționează Igor Dodon.

În altă ordine de idei a fost abordată posibilitatea organizării în luna septembrie curent a vizitei Președintelui țării la Bruxelles. „Pe finalul întrevederii, am reconfirmat atașamentul pentru promovarea unei politici externe echilibrate, păstrarea acordurilor semnate, implementarea reală a reformelor în beneficiul cetățenilor. Am pledat pentru ascensiunea dialogului bilateral în toate domeniile de interes comun, Uniunea Europeană fiind un partener de încredere al Republicii Moldova”, mai scrie Igor Dodon.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților