[ X ]
[ X ]
[ X ]
Igor Dodon, la CC: „Ședința de ieri a Parlamentului a fost ilegală”
4 Octombrie

Igor Dodon, președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova, a depus astăzi o sesizare la Curtea Constituțional (CC) „privind încălcările grave comise de către Guvernul Filip cu privire la asumarea răspunderii pachetului celor șapte legi, care au fost promulgate astăzi de șeful statului”, informează CURENTUL.

„După cum am promis, am venit astăzi aici, la CC. Sesizarea, pe care înaintat-o, ține de procedura examinării moțiunii de cenzură. Ședința de ieri a fost una ilegală, nu a fost respectată procedura de pregătire a acesteia și nu a fost inclusă pe ordinea de zi, ședința trebuia să aibă loc joi sau vineri. Deci, a fost una ilegală, nu a fost epuizată încercarea de a discuta moțiunea în Plenul Parlamentului, aceste 7 legi nu sunt legale și noi vom insista ca oamenii să nu achite din buzunarul lor acest miliard”, a declarat Igor Dodon.

Totodată liderul PSRM a menționat că banii furați trebuie să fie recuperați. „Noi nu trebuie să trecem pe spatele cetățenilor acești bani, ei trebuie să fie întorși de la cei care i-au furat. De aceea, trebuie să asigurăm stabilitatea sectorului bancar din Republica Moldova, să asigurăm o investigație obiectivă cu observatori externi, care să analizeze bine cazul, astfel ca să putem recupera măcar jumătate din banii furați”, a mai adăugat liderul.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților