[ X ]
[ X ]
[ X ]
Igor Dodon: E vorba de rezultatele preliminare și vreau preliminar să o felicit cu acest lucru. Repet, o felicit preventiv pe doamna Maia Sandu
16 Noiembrie

Igor Dodon, candidatul, care potrivit rezultatelor preliminare, a pierdut lupta din cadrul scrutinului prezidențiale, o felicită pe Maia Sandu cu rezultatele preliminare obținute – „repet, o felicit preventiv”, declară el, informează CURENTUL.

„Alegerile s-au finalizat. Vreau să-i felicit pe toți cetățenii Republicii Moldova cu faptul că putem trage linia. Rezultatele preliminare arată că oponenta mea este câștigătoare. Este vorba de rezultatele preliminare și vreau preliminar să o felicit cu acest lucru. Repet, o felicit preventiv pe doamna Maia Sandu cu acest rezultat”, a precizat Dodon.

În același timp, el a spus că staff-ul său electoral a fixat mai multe încălcări fără precedent, în acest scrutin prezidențial.

„Sunt obligat să apăr voturile celor care m-au susținut prin toate căile posibile”, a declarat candidatul scrutinului prezidențial.

Dodon a mai comunicat: „Vreau să vin cu un mesaj către cei care cred că și-au găsit un idol pe dreapta. Cu cât mai mari sunt așteptările, cu atât dezamăgirile sunt mai mari. Vreau să vă amintesc că Republica Moldova este țară parlamentară, pentru cei care au uitat”.

Tot el a spus că până la 24 decembrie, cel puțin, va fi Președinte al Republicii Moldova în exercițiu cu toate atribuțiile constituționale: „Avem un Guvern funcțional, fracțiune cea mai mare în Parlament. Sunt ferm convins că vom avea și o majoritate parlamentară”.

Totodată, Dodon anunță despre inițierea unor discuții cu fracțiunile parlamentare. „Astăzi voi discuta cu PSRM, mâine – cu democrații, după care – PAS, DA, alte grupuri parlamentare. Vom merge în 3 la discuții și consultări cu grupurile parlamentare: eu, Premierul și Speakerul”, a conchis Dodon.

De menționat că, au fost procesate 2 143 din procesele verbale din cadrul scrutinului prezidențial, turul II, ceea ce reprezintă 100%. Astfel, Maia Sandu obține 57,75%, iar Igor Dodon – 42, 25%.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților