[ X ]
[ X ]
[ X ]
Igor Dodon: Doamna Sandu, care în toată campania electorală a promis că va combate corupția, fărădelegea și influența politică asupra autorităților, merge pe aceeași cale
26 Ianuarie

Igor Dodon, președintele PSRM, ex-Președintele țării, afirmă că a aflat cu nedumerire despre „decizia Președintei Maia Sandu de a numi în componența Consiliului Suprem de Securitate al Republicii Moldova reprezentanți ai partidului său politic, care nu au nicio atribuție față de autoritățile executive ale statului”, informează CURENTUL.

Potrivit lui, „și mai revoltătoare este decizia doamnei Sandu de a numi în CSS reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale, inclusiv ai celor finanțate din străinătate”.

„Consider că este necesar să-i amintesc președintelui Moldovei că membrii Consiliului Suprem de Securitate au acces la informații confidențiale, inclusiv absolut secrete și pentru aceasta, există o procedură specială, reglementată de Serviciul Informații și Securitate al Republicii Moldova.

De asemenea, vreau să amintesc că practica vicioasă de numire a membrilor de partid a avut loc în perioada de guvernare a alianțelor pentru integrare europeană și a Partidului Democrat, când Filat și Plahotniuc, la propria discreție, au numit în Consiliul Suprem de Securitate membri de partid și persoane loiale, fără a ține cont de lege și de procedurile legale”, a menționat Dodon.

În legătură cu aceasta, el se arată nevoit să constate că „doamna Sandu, care în toată campania electorală a promis că va combate corupția, fărădelegea și influența politică asupra autorităților, merge pe aceeași cale”.

„Numirea unor persoane dubioase din ONG-uri în Consiliul Suprem de Securitate este un pericol direct asupra intereselor și securității statului”, a conchis Dodon.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților