[ X ]
[ X ]
[ X ]
Igor Dodon, despre o nouă coaliție în Parlament: După Anul Nou…
20 Noiembrie

Președintele în exercițiu, Igor Dodon a declarat, în cadrul emisiunii sale live „Președintele Igor Dodon Răspunde”, că în Parlament nu există la moment niciun fel de coaliție, informează CURENTUL.

„În Parlament nu există la moment niciun fel de coaliție. Avem Guvern minoritar, în frunte cu Ion Chicu, care este susținut de 37 de deputați din partea Partidului Socialiștilor și doi-trei independenți, adică are susținerea a 40 de deputați. Mai avem nevoie de susținerea a 10-11 deputați”, a declarat Igor Dodon.

Totodată, el a menționat că nu vede nicio formă de coaliție până la sfârșitul acestui an. „Până la sfârșitul lunii decembrie 2020 eu cred că nu va fi nici un fel de coaliție în Parlament. Vor fi votate proiectele de legi situativ. După Anul Nou, după ce voi reveni în fruntea Partidului Socialiștilor, PSRM-ul va examina oportunitatea creării sau nu a coalițiilor pe termen scurt și pe termen mediu. Vom vedea dacă se poate de creat astfel de coaliții și dacă va fi în interesul nostru să creăm astfel de coaliții”, a spus președintele în exercițiu.

„Cel mai probabil, dacă se vor crea coaliții, vor fi create în jurul și cu participarea Partidului Socialiștilor. Altă formă de coaliție nu văd. Varianta ideală ar fi o coaliție largă între stânga și dreapta politică. Avem doi lideri și două partide cu legitimitate sporită în Republica Moldova. Igor Dodon cu PSRM și Maia Sandu cu PAS”, a conchis Igor Dodon.

Cristina Jicol

Inapoi la arhiva noutaților