[ X ]
[ X ]
[ X ]
Igor Dodon, despre alegeri parlamentare anticipate: „Noi vom fi acei care vom decide când și cum”
20 Noiembrie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a declarat, în cadrul emisiunii sale live „Președintele Igor Dodon Răspunde”, că Parlamentul acesta trebuie să fie dizolvat, informează CURENTUL.

„Noi considerăm că Parlamentul acesta trebuie să fie dizolvat. Eu și Partidul Socialiștilor pledăm în continuare pentru alegeri parlamentare anticipate. În acest Parlament noi avem 40 de deputați, care nu vor alegeri parlamentare anticipate – asta fără socialiști. Dacă socialiștii ar fi împotriva anticipatelor rezultă 70-80 de deputați care nu vor vrea anticipate. De aceea, formula dizolvării acestui Parlament ține de Partidul Socialiștilor. Noi vom fi acei care vom decide când și cum”, a declarat Igor Dodon.

Totodată, el a menționat că Guvernul Chicu nu va pleca în demisie. „Noi nu examinăm varianta ca sub presiune cineva să impună acest Guvern să-și scrie cerere de demisie pe cont propriu, pentru că va fi iresponsabil față de cetățeni și față de țară, în condiții de iarnă și de pandemie. Cel mai probabil, acest Guvern nu va pleca în demisie și nu va fi demis de alți jucători, pentru că socialiștii nu vor vota demiterea acestui Guvern. Este Guvernul pe care noi l-am susținut, miniștrii pe care noi i-am delegat. Eu nu cred că alte partide vor putea găsi voturile necesare pentru a demite acest Guvern” – a spus Dodon.

El a propus ca alegerile parlamentare anticipate să aibă loc în luna octombrie-noiembrie 2021. „Vom trece de pandemie, de crizele economice și sociale, până atunci rămâne acest Guvern minoritar care este acum. Va fi greu, vor fi necesare discuții în Parlament, dar eu cred că se vor găsi soluții și vom merge înainte”, a conchis Igor Dodon.

Cristina Jicol

Inapoi la arhiva noutaților