[ X ]
[ X ]
[ X ]
Igor Dodon: De ce Maia Sandu nu vrea să permită moldovenilor din Italia, Germania, Franța, Marea Britanie să voteze prin corespondență?
3 Aprilie

“De ce Maia Sandu nu vrea să permită moldovenilor din Italia, Germania, Franța, Marea Britanie, unde au susținut-o masiv acum 4 ani, să voteze prin corespondență? Pentru că știe că sprijinul anterior nu mai există acolo” – a declarat Igor Dodon, liderul socialiștilor, informează CURENTUL.

Politicianul, în cadrul emisiunii “Puterea a patra” de la N4, a spus că “diaspora din Europa este dezamăgită și nu va mai vota pentru ea”.

“Așa că au decis să se bazeze pe cei care sunt “mai departe”, din SUA și Canada, sperând că “aceștia nu sunt atât de supărați încă”. Ei cred, că acolo vor vota pentru ea. Nu se va întâmpla acest lucru”, a menționat el.

Igor Dodon în context a mai declarat: “Dacă legea privind votul prin corespondență totuși va fi adoptată și Curtea Constituțională nu o va anula, cât de legal va fi președintele ales doar datorită acestor voturi? Care va fi legitimitatea și constituționalitatea sa? Zero. Acest lucrul îl înțeleg chiar și partenerii acestei puteri”.

Inapoi la arhiva noutaților