[ X ]
[ X ]
[ X ]
Igor Dodon: Dacă găsim un numitor comun, socialiștii împreună cu partidul lui Ceban vor avea o majoritate confortabilă în Consiliul Municipal Chișinău
24 Noiembrie

Igor Dodon, secretarul executiv al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), în cadrul emisiunii sale online, a comentat rezultatele alegerilor locale, subliniind că „PSRM a obținut locul doi la votul politic”, informează CURENTUL. 

„Avem 144 de primari și încă 24 de primari, care au participat la alegeri ca independenți, dar fac parte, de asemenea, din echipa socialiștilor, și pe care i-am susținut. Astfel, în total, socialiștii au obținut la aceste alegeri 168 de primării. Pe unii indicatori, suntem pe primul loc. De exemplu, avem cel mai mare număr de primari în orașe: 16 orașe, inclusiv 11 centre raionale – în fruntea acestora vor fi primari socialiști”, a relatat el.

Politicianul a spus ce va face PSRM după alegeri.

„În primul rând, nu vom forma coaliții cu PAS la nivel local. Suntem dispuși să discutăm și să colaborăm cu oricare alt partid. Socialiștii vor conduce cel puțin în 10 raioane.

În ceea ce privește Chișinău – socialiștii sunt dispuși să colaboreze, să discute și să lucreze împreună în beneficiul capitalei, așa cum a fost în ultimii 4 ani, când Ion Ceban era socialist, și mulți din echipa lui actuală de consilierii municipali erau socialiști. Prin urmare, dacă găsim un numitor comun, iar eu cred că este posibil, socialiștii împreună cu partidul lui Ceban vor avea o majoritate confortabilă în Consiliul Municipal Chișinău (CMC). Suntem deschiși.

În Bălți, unde candidatul nostru a obținut locul doi și avem a doua cea mai mare fracțiune în Consiliul Municipal, vom fi în opoziție. Vom oferi posibilitatea noului primar ales al municipiului Bălți să se manifeste. Vom susține acțiunile bune pentru locuitorii municipiului Bălți, dar vom fi în opoziție”, a menționat Igor Dodon.

Inapoi la arhiva noutaților