[ X ]
[ X ]
[ X ]
Igor Dodon: „Așa cum am solicitat la Moscova – am făcut-o și la Bruxelles”
7 Februarie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, fiind într-o vizită oficială la Bruxelles, Belgia, a avut astăzi mai multe întrevederi, informează CURENTUL.

Igor Dodon a avut o întrevedere cu Donald Tusk, președintele Consiliului European.

„Am făcut un schimb de opinii cu privire la situația curentă și nemijlocit relațiile dintre UE și Republica Moldova. Am menționat că, deși prognozele cu privire la dezvoltarea țării noastre după semnarea Acordului de Asociere cu UE erau foarte optimiste, în realitate, după doi ani de implementare, situația în țară s-a înrăutățit. Aici mă refer atît la indicatorii macroeconomici, calitatea vieții cetățenilor, indicii de percepție a corupției, dar și la independența instituțiilor și libertatea mass-media. Pe de altă parte am mulțumit pentru sprijinul financiar record acordat țării noastre în ultimii 8 ani, dar am exprimat și regretul asupra faptului că această asistență nu a dus la îmbunătățirea calității vieții oamenilor”, a precizat șeful statului.

Potrivit spuselor, Igor Dodon a reiterat faptul că dacă în rezultatul alegerilor parlamentare ordinare sau anticipate, ori în cadrul unui eventual referendum se va decide că Acordul de Asociere cu UE trebuie anulat, el, în calitate de președinte, va da curs acestei inițiative.

„În altă ordine de idei, așa cum am solicitat la Moscova am făcut-o și la Bruxelles – am cerut asistență în investigarea fraudei miliardelor din sistemul financiar-bancar. Am vorbit despre faptul că reformele la Chișinău în mare parte sînt mimate”, a punctat Dodon.

Totodată, șeful statului susține că a avut o întrevedere foarte bună cu Federica Mogherini, Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate, Vice-președinte al Comisiei Europene.

„Am invitat-o pe dna Vice-Președinte al CE în vizita oficială la Chișinău. Invitația a fost acceptată, vizita sper sa aibă loc în următoarele luni”, a mai adăugat Dodon.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților