[ X ]
[ X ]
[ X ]
Igor Dodon a făcut praf moțiunea împotriva Guvernului: Probabil nici cvorum nu va fi…
18 Decembrie

Șeful statului, Igor Dodon, în cadrul emisiunii sale online, a declarat că moțiunea împotriva Guvernului Chicu nu are nicio șansă să fie votată, informează CURENTUL.

„Este dreptul deputaților să ceară demiterea unui Guvern. 26 de deputați semnează o moțiune de cenzură și o depun în plenul Parlamentului. Eu, la diferite etape, fiind deputat în opoziție, am semnat mai multe, 4 sau 5 astfel de moțiuni. Și mi-a reușit să dăm jos câteva guverne. Eu am votat prin moțiune de cenzură demisia Guvernului Filat, în anul 2013, dacă nu greșesc. În 2015, toamna, am semnat o moțiune de cenzură pentru demisia Guvernului Streleț. Fiecare deputat are dreptul să semneze moțiune de cenzură. De aceea, această moțiune a fost depusă regulamentar și ea trebuie să fie dezbătută fără a intra în multe aspecte juridice”, a declarat Dodon.

Potrivit spuselor sale, moțiunea poate să fie dezbătută peste trei zile, la prima ședință a Parlamentului de săptămâna viitoare. „Cel mai probabil săptămâna viitoare va fi convocată ședința Parlamentului. Probabil luni sau marți se va convoca Biroul și va anunța ședință specială. Cred că trebuie cel puțin două ședințe speciale. Una – pentru moțiunea de cenzură și una – pentru învestirea doamnei Maia Sandu, pentru că tot e ședința specială a Parlamentului, împreună cu Curtea Constituțională”, a spus politicianul.

Totodată, Dodon a declarat că, această moțiune nu are nici o șansă să fie votată. „Cel mai probabil, nici cvorum la ședința Parlamentului nu va fi, iar această moțiune va cădea. Ce va urma până la moțiune și ce va urma după moțiune, veți vedea săptămâna viitoare, care va fi una foarte interesantă. După data de 24-25 decembrie, toată responsabilitatea din această țară este pe noul Președinte ales, Maia Sandu, căreia îi urăm succese și suntem gata s-o ajutăm cu ce putem”, a conchis Igor Dodon.

Amintim că, opoziția parlamentară PAS-Platforma DA-PDM au semnat o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Chicu, care ar putea fi examinată la o ședință extraordinară a parlamentului, de săptămâna viitoare.

Cristina Jicol

Inapoi la arhiva noutaților