[ X ]
[ X ]
[ X ]
Igor Dodon a anunțat cine sunt tinerii care vor face stagii de practică la Președinția RM
17 Iulie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a amintit că, anul acesta, Președinția a decis să le ofere tinerilor din diasporă oportunitatea de a pune în practică cunoștințele pe care le-au dobândit în cadrul celor mai prestigioase Universități din lume, și a comunicat rezultatele concursului desfășurat în acest sens, informează CURENTUL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Igor Dodon a menționat că, în urma unui concurs riguros, în cadrul căruia au primit zeci de aplicări, „Președinția a selectat șase candidați ambițioși care-i asistă pe consilierii prezidențiali timp de două – trei luni”.

„Stagiarii selectați sunt studenți masteranzi din Franța, Portugalia, Olanda, Italia și Grecia. Astăzi am avut o întrevedere cu studenții stagiari din cadrul Președinției Republicii Moldova. Este vorba despre:

1. Ana Ciorici – studentă la Universitatea Paris XIII Nord, Franța;

2. Felicia Petrașco – studentă la Universitatea Catolică Portugheză, Portugalia;

3. Ana-Maria Moscaliova – studentă la Universitatea din Milano, Italia;

4. Ștefan Țibuleac – absolvent al Universității Panteon din Atena, Grecia;

5. Mihaela Nichifor – studentă la Universitatea Paris 1 Panthéon-Sorbonne, Franța;

6. Victoria-Eliza Chirnițchi – studentă la Universitatea din Maastricht, Olanda.

Valorificarea potențialului tinerilor, precum și oferirea oportunităților pentru ca aceștia să se poată realiza profesional acasă constituie un obiectiv major în agenda mea de Președinte. Stagiul de practică destinat tinerilor studenți este primul pas menit să readucă acasă tinerii”, a precizat Dodon.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților