[ X ]
[ X ]
[ X ]
IFS Sângerei a aplicat sancțiuni fiscale în valoare de 30 mii de lei
23 Noiembrie

În vederea conlucrării cu Autoritățile publice locale (AAPL), Inspectoratul Fiscal de Stat Sângerei a organizat un seminar cu secretarii consiliilor locale și perceptorii fiscali privind particularitățile de administrare și aplicare a impozitului pe bunurile imobiliare și a taxelor locale, precum și executarea prevederilor Titlului VII al Codului Fiscal. 

În cadrul seminarului s-a discutat, în primul rând, despre corectitudinea aplicării prevederilor legislației fiscale la stabilirea impozitelor și taxelor locale – definitivarea noțiunilor de bază, care sunt subiecții, obiectele impunerii și baza impozabilă, modul de calculare a acestora.

Totodată, a fost adus la cunoștință AAPL obligațiunea de a prezenta deciziile consiliului local cu privire la aplicarea taxelor locale în termen de 10 zile din data adoptării acestora, respectiv informația trimestrială cu privire la subiecții impunerii care au primit autorizații (coordonări), cărora le-au fost suspendate, anulate, retrase autorizațiile (coordonările) sau la care au expirat termenele de valabilitate al acestora.

La rândul său, IFS Sângerei a explicat baza legislativă, care ar eficientiza procesul de inventariere a obiectelor impunerii amplasate în raza sa teritorial administrativă, în scopul pregătirii informației calitative și fără greșeli.

În același timp, pe parcursul perioadei octombrie-noiembrie IFS Sângerei a întreprins acțiuni de identificare a contribuabililor care activează ilicit, întocmind 5 procese-verbale contravenționale, fiind calculate amenzi în sumă de 5 mii de lei, sumă încasată – 2500 lei, și amenzi în mărime de 2 mii lei, încasat – 1000 lei.

Totodată, drept rezultat al verificărilor la fața locului prin metoda operativă, în luna noiembrie, au fost depistate încălcări și aplicate sancțiuni fiscale în sumă de 30 mii de lei.

Au fost întocmite 5 acte camerale prin metoda verificării tematice, unde s-au calculat amenzi în sumă de 14 mii 8 sute de lei, dintre care doar 4 agenți economici au achitat amenda în sumă de 5 600 beneficiind de 50% reducere.

În scopul diminuării restanței la bugetul public național, angajați ai Secției urmărirea plăților au întocmit pe parcursul lunii noiembrie 164 de ordine incaso, suma încasată – 346 621,85 lei, au fost organizate 2 ședințe de conformare privind diminuarea restanțelor la 3 agenți economici, s-au ridicat în numerar mijloace bănești în sumă de 67 560 lei. În afară de aceasta, a fost aplicat sechestru pe bunurile imobiliare la un contribuabil în valoare de 121 mii de lei.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților