[ X ]
ICS Draexlmaier Automotive va realiza un nou proiect investițional în Moldova de 30 mln. euro
8 Decembrie

ICS „Draexlmaier Automotive” va realiza în 2018 un proiect investițional în subzona Cahul din cadrul Zonei Economice „Bălți” în valoare de circa 30 milioane euro, transmite CURENTUL.

Cea de-a 4 fabrică de producere a cablajului electric pentru automobile a companiei Dräxlmaier Group în Republica Moldova, cu o suprafață de 20 mii m2, va fi construită până la finele lunii iunie, iar din luna iulie va începe procesul de producere. Conform planului de investiții, până la finele anului 2018 la noua fabrică vor fi angajate 1 500 de persoane.
Pe parcursul anului viitor compania germană va mai crea încă 2 000 locuri noi de muncă la întreprinderile sale amplasate în subzonele din municipiul Bălți, ridicând numărul acestora la 6 500.

Potrivit lui Marin Ciobanu, administratorul ZEL „Bălți”, în 2018, grație proiectelor investiționale aflate în curs de implementare, în ZEL „Bălți”, la cele 4 700 locuri de muncă existente, vor fi create altele 5 500, iar volumul investițiilor noi va crește cu circa 150 milioane euro, ajungând la suma de 260 milioane euro.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților