[ X ]
[ X ]
[ X ]
Icoana făcătoare de minuni „Îmblânzirea inimilor împietrite” se află în R. Moldova. Mitropolitul Vladimir va săvârși, cu această ocazie, o Liturghie Arhierească
5 Iunie

În perioada 4-7 iunie, la Mănăstirea „Sfintele femei minorosițe Marta și Maria” din satul Hagimus, raionul Căușeni, se va afla Icoana izvorâtoare de mir „Îmblânzirea inimilor Împietrite”, transmite CURENTUL.

Potrivit organizatorilor, această Icoană a Maicii Domnului este o icoană făcătoare de minuni și va fi adusă spre închinare enoriașilor datorită ctitorilor Mănăstirii, originari din orașul Moscova, Rusia.

„Icoana este cunoscută sub numele de „Şapte Săgeţi”, „Profeţia lui Simeon” sau „Îmblânzirea inimilor împietrite”, fiind sărbătorită, conform sinaxarelor ruse, la 13 august (26 august) şi în cursul săptămânii de după Duminica Tuturor Sfinţilor. Este una dintre puținele icoane în care Fecioara Maria apare singură, inima Ei fiind străpunsă cu șapte săgeți. Așezarea săgeților diferă în reprezentări: patru pe partea stângă și trei pe partea dreaptă, sau invers, ori câte trei în fiecare parte și una pe verticală în partea de jos. Șapte semnifică în cazul de față plinătatea necazului, a durerii și a suferinței”, menționează organizatorii.

Cu acest prilej, ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, împreună cu un sobor de preoți, va săvârși Liturghia Arhierească astăzi, 5 iunie la ora 8 dimineața.

De asemenea, pe parcursul întregii săptămâni slujitorii Mănăstirii vor oficia slujbe pentru ca enoriașii să se roage la Icoana Sfântă.

Persoanele care doresc să meargă la oficierea slujbelor pot urma programul următor:

4 iunie – Întâmpinarea Icoanei „Îmblânzirea inimilor Împietrite”. Te Deum închinat Maicii Domnului ora 17:00.

Ceasul 9.Vecernia.Utrenia.Ceasurile Pascale, ora 18:00.

5 iunie – Întâmpinare ÎPS Vladimir, ora 8:00. Ceasurile 3, 6, Sfânta Liturghie.

Vecernia Mare cu Priveghere, ora 18:00.

6 iunie – Acatistul Înălțării Domnului, Ceasurile 3, 6, Sfânta Liturghie.

Vecernia, Pavecernița mică, Miezoniptica, Utrenia, ora 20:00.

7 iunie – Rugăciunile dimineții, ora 8:00, Ceasurile 3,6, Sfânta Liturghie, Te Deum Închinat Maicii Domnului, Procesiune cu Icoana „Îmblânzirea inimilor Împietrite”.

Petrecerea Icoanei „Îmblânzirea inimilor Împietrite”, ora 13:00.

„Icoana este cunoscută ca fiind grabnică ajutătoare în suferințe și dureri grele. Această Icoană este de asemenea una dintre „icoanele plângătoare”, în momentele grele pentru popor, lăcrimând”, mai menționează organizatorii.

Mai multe detalii vedeți aici.

Mihaela Grosu

Inapoi la arhiva noutaților