[ X ]
[ X ]
[ X ]
Iată unde au mers colaboratorii Ministerului Justiției peste hotare, ce au făcut și din ce bani
6 Februarie

Ministerul Justiției a făcut publică informația privind deplasările de serviciu efectuate de către personalul ministerului pe parcursul 2020, transmite CURENTUL.

Astfel, colaboratorii ministerului au mers în 10 deplasări.

În perioada 29 ianuarie – 1 februarie 2020 reprezentanții ministerului au participat la deschiderea solemnă a noului an judiciar, precum și la întrunirea cu reprezentanții Grefei Curții Europene a Drepturilor Omului la Strasbourg, Franța. Cheltuielile au fost suportate de minister – 17 mii 76 lei și 75 bani.

În perioada 26-29 februarie, reprezentanții ministerului au participat la Conferința de nivel înalt dedicată protecției mediului și a drepturilor omului la Strasbourg, Franța. Cheltuielile au fost suportate de minister – 18 mii 444 lei și 61 bani.

În perioada 27-31 ianuarie, reprezentanții ministerului au participat la lucrările Adunării Parlamentare a Consiliului Europei la Strasbourg, Franța. Cheltuielile au fost suportate de minister – 23 mii 910 lei și 49 bani.

În perioada 25-27 februarie, reprezentanții ministerului au participat la Conferința internațională referitoare la accesul copiilor la justiție, organizată de către Ministerul Justiției din Bosnia și Herțegovina și Oficiul Regional UNICEF din Europa și Asia Centrală la Sarajevo, Bosnia și Herțegovina. Cheltuielile au fost suportate de donatori.

De asemenea, reprezentanții ministerului au mai participat la stagiul de instruire în domeniul managementului penitenciarelor oferit de către Secția juridică penală a Ambasadei SUA în RM, în Canon City, statul Colorado, în perioada 2-15 februarie; au participat la Reuniunea internațională privind cooperarea cu prestatorii străini de servicii internet în cadrul proiectului regional Acțiunea privind criminalitatea informatică pentru reziliența cibernetică în regiunea Parteneriatului Estic CyberEast la Tbilisi, Georgia, în perioada 26-28 februarie; la Programul de instruire „Administrarea Justiției” organizat în contextul Marta Rule of Law Trening Programme la Leiden și la Haga (Olanda) în perioada 10-20 martie; la desfășurarea celei de-a 10-a ediție a Forumului internațional de Drept la Sankt Petersburg, Federația Rusă, în perioada 19-23 mai. Toate cheltuielile au fost suportate de donatori.

Totodată, în perioada 29 septembrie – 1 octombrie, reprezentanții ministerului au participat la reuniunile Comitetului de Miniștri pentru Drepturile Omului la Strasbourg, Franța, cu cheltuieli de 57 mii 406 lei și 78 bani, dar și s-a făcut o vizită de lucru în Strasbourg, Franța, în perioada 23-27 septembrie cu cheltuieli de 26 mii 993 lei.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților