[ X ]
[ X ]
[ X ]
Iată numărul încălcărilor la frontieră înregistrate în prima lună a anului
1 Februarie

De la începutul anului curent până în prezent, angajații Poliției de Frontieră au înregistrat 68 de încălcări a regimului zonei de frontieră, în care au fost amendate 123 de persoane. Cele mai recente cazuri au fost semnalate în sudul țării, la frontiera moldo-română, transmite CURENTUL.

În zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră (SPF) Brânza, doi locuitori din Slobozia Mare au fost prinși la pescuit în apele de frontieră fără a deține avizul polițistului de frontieră, ba mai mult, pescuiau pe timp de noapte. Pentru fapta lor, moldovenii s-au ales cu amendă în mărime de 750 de lei fiecare.

Polițiștii de frontieră din SPF Cahul au surprins patru moldoveni din satul Manta în timp ce recoltau produse lemnoase, fără a avea autorizația de la organele competente și înștiințarea Poliției de Frontieră despre îndeletnicirea dată. Și un locuitor al satului Zârnești a fost depistat la strâns lemne, care de asemenea nu și-a putut justifica prezența în zona SPF Gotești. În toate cazurile, polițiștii de frontieră au aplicat amenzi a câte 5 sute de lei pentru fiecare persoană.

De menționat că pe parcursul anului 2016, angajații Poliției de Frontieră au documentat 1 143 de persoane care au încălcat regimul zonei de frontieră, dintre care 841 de persoane nu au ținut cont de regulile de aflare și ședere la frontieră, 133 de persoane se ocupau cu pescuitul ilegal, 75 de persoane efectuau lucrări agricole fără înștiințare prealabilă sau permisul de aflare în zonă, 36 de persoane amendate pentru păşunatul animalelor fără avizul prealabil și în locuri nepermise, 17 persoane recoltau lemne în mod fraudulos, 18 persoane exploatau ilegal subsolul, etc.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților