[ X ]
[ X ]
[ X ]
Iată despre ce a discutat Rosian Vasiloi cu șeful misiunii EUBAM
22 August

Șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, a avut o întrevedere cu șeful Misiunii Uniunii Europene de Asistență la Frontieră în Moldova și Ucraina (EUBAM), Slawomir Pichor, în cadrul căreia au fost abordate subiecte de actualitate și de interes comun, transmite CURENTUL.

În cuvântul de salut, Rosian Vasiloi a mulțumit EUBAM pentru suportul continuu adus procesului de reformă instituțională, precum și pentru dezvoltarea capacităților instituționale ale Poliției de Frontieră. La fel, în contextul măsurilor de îmbunătățire a capacităților instituționale, dumnealui a solicitat asistența Misiunii în optimizarea activității echipelor mobile ale IGPF.

Discuțiile lansate au atins subiectul controlului în comun la frontiera moldo-ucraineană, în acest sens fiind remarcate avantajele unei asemenea abordări la gestionarea fluxului de călători și mijloace de transport. Părțile au apreciat pozitiv implementarea, împreună cu partenerii europeni, a proiectului de reconstrucție a punctului de trecere comun Palanca, acesta fiind și primul punct construit special pe teritoriul Republicii Moldova pentru realizarea controlului în comun la frontiera moldo-ucraineană.

Delegația Poliției de Frontieră și-a reiterat angajamentul și dorința de a dezvolta în continuare, cu susținerea omologilor ucraineni și asistenței EUBAM, a conceptul controlului în comun și patrulării comune pe segmentul central (transnistrean) al frontierei moldo-ucrainene.

În finalul ședinței, părțile și-au reafirmat angajamentul de a dezvolta cooperarea pe diferite dimensiuni de activitate, în vederea realizării obiectivelor comune stabilite.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților