[ X ]
[ X ]
[ X ]
Iată cum a trecut săptămâna la CNA! ARBI a aplicat sechestru pe 9,7 mln. lei în dosarul fraudei bancare
2 Martie

Agenţia pentru Recuperarea Bunurilor Infracţionale (ARBI) a aplicat sechestru, săptămâna trecută, pe bunuri în valoare de 9,7 milioane de lei în dosarul fraudei bancare. Printre bunurile indisponibilizate sunt terenuri agricole, încăperi locative şi nelocative, precum şi mijloace de transport, potrivit unei sinteze a Centrului Național Anticorupție, transmite CURENTUL.

De asemenea, săptămâna trecută, 18 instruiri anticorupţie au fost desfăşurate de către Direcţia educaţie anticorupţie a CNA, iar la Nisporeni a avut loc o nouă ediţie a Zilei anticorupţie în oraşul tău. Săptămâna aceasta, reîncepe campania „Nu dau, nu iau mită”, desfăşurată împreună cu rapperul Kapushon. Primele destinaţii vor fi raioanele Leova şi Hânceşti. Tot la Hânceşti, va avea loc a 4-a ediţie a jocului intelectual „Quiz prointegritate”.

Direcţia analitică a efectuat 18 analize operaţionale pe cauze penale, alte 33 fiind în curs de elaborare, iar direcţia legislaţie a întocmit expertiza anticorupţie pe marginea a 18 proiecte de legi.

Au fost înregistrate 1 257 de  materiale în cancelaria Centrului, dintre care 37 sunt petiţii, iar la linia naţională anticorupţie au fost recepţionate 49 de apeluri, 1 din ele fiind de competenţa CNA.

Totodată, au fost eliberate 143 de caziere de integritate și două persoane, cercetate în dosarele CNA, sunt plasate în arest la domiciliu.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților