[ X ]
[ X ]
[ X ]
Iată cum a decurs săptămâna în penitenciare
17 Aprilie

Pe parcursul săptămânii trecute în penitenciare a fost înregistrat un număr de 7 455 persoane, 70 persoane eliberate, 50 reținute și plasate în izolatoarele de urmărire penală, iar 1 134 angajați benevol în câmpul muncii, transmite CURENTUL.

În aceeași perioadă, de către serviciile educative, psihologice și asistență socială au fost realizate 219 activități (programe educative, asistență psiho-socială și activități ocupaționale). Prezența beneficiarilor la programele educative și psiho-sociale a fost de circa 1 914 persoane.

De asemenea, în activitatea Direcției medicale la spitalul penitenciar Pruncul pe motiv de sănătate au fost internați și au beneficiat de asistență medicală 36 deținuți. În legătură cu efectuarea investigațiilor suplimentare în cadrul instituțiilor medicale ale Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale au fost escortați 21 pacienți.

În vederea combaterii pătrunderii lucrurilor interzise în penitenciare, au fost depistate și ridicate la punctele de trecere și control: 36 telefoane mobile, mai multe accesorii pentru telefon mobil, 48 litri de alcool și 3 plicuri cu conținut de masă vegetală – presupuse substanțe narcotice și 307 lei. Toate persoanele au fost reținute și predate organelor de poliție.

Serviciul achiziții publice a perfectat un contract de mică valoare în sumă totală de 56 000,00 lei pentru achiziționarea de servicii. Urmare a desfășurării procedurii de achiziție a camerelor video portabile pentru activitatea de serviciu a fost încheiat un contract în valoare de 332 220,00 lei. Totodată, au fost achiziționate produse alimentare pentru deținuți în valoare totală de 8 176 500,00 lei.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților