[ X ]
[ X ]
[ X ]
Iată cu ce s-a soldat campania Poliției Capitalei „Săptămâna prevenirii criminalității”
12 Aprilie

Odată cu demararea campaniei „Săptămâna prevenirii criminalității”, pe teritoriul mun. Chișinău, de către Poliția Capitalei de comun cu DTC al MAI, în perioada 2 – 6 aprilie, au fost organizate activități de prevenire a infracționalității, transmite CURENTUL.

În acest context, zilnic în municipiul Chișinău au fost antrenați câte 100 polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție din municipiu și 200 ostași ai Departamentului trupelor de carabinieri, fiind formate rute de patrulare, care erau repartizate pe străzile mai afectate de criminalitatea stradală.

Astfel, în perioada indicată, de către forțele de ordine au fost documentate circa 104 de contravenții ce atentează la ordinea și securitatea publică, 162 de persoane fiind conduse în sediile poliției pentru stabilirea identității, au fost reținute 6 persoane ce se aflau în căutare penală și un debitor de stat. De asemenea pe parcursul desfășurării măsurilor, de către polițiști au fost descoperite 20 de infracțiuni anterior comise cu stabilirea autorilor.

De către polițiștii Batalionului de Patrulare și Reacționare Operativă al Direcției de Poliție mun. Chișinău, au fost descoperite în flagrant 9 infracțiuni, reținute 2 persoane anunțate în căutare penală, depistate 5 persoane anunțate în orientare, un debitor de stat, depistată o persoană dispărută fără veste, documentate contravențional 54 de persoane, informații parvenite la serviciul specializat 902 – 951 de apeluri.

Aportul adus de către forțele suplimentare implicate la măsurile de prevenție a avut un impact pozitiv pentru Inspectoratele de poliţie, fiind acoperite operativ sectoarele și străzile care erau afectate de criminalitatea stradală, astfel pe segmentele acoperite de forțele suplimentare, careva infracțiuni în perioada dată, nu s-au înregistrat.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților