[ X ]
[ X ]
[ X ]
Iată cine face parte din delegația PLDM la Congresul PPE din Malta!
27 Martie

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) va participa, în perioada 29-30 martie 2017, la Congresul Partidului Popular European (PPE), ce se va desfășura în Malta, informează CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă, PLDM va fi reprezentat la înaltul for de președintele partidului Viorel Cibotaru, liderul fracțiunii parlamentare, Tudor Deliu, președintele Organizației Teritoriale Căușeni, Ion Ciontoloi, și exponentul tineretului liberal-democrat, Roman Cernelea.

„Congresul PPE este dedicat viitorului Europei, direcției de evoluare a UE, problemelor de politică internă, externă și de securitate. Va fi discutat și subiectul Brexit-ului, fiind adoptată o poziție comună a PPE pe această temă. La congresul de la Malta au fost invitați circa 2. 000 de participanți din mai mult de 40 de țări”, se spune în comunicat.

Potrivit PLDM, la for vor fi prezenți președintele PPE, Joseph Daul, președintele Consiliului European, Donald Tusk, președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, președintele Grupului PPE în Parlamentul European, Manfred Weber, președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker, precum și mai mulți șefi de stat și de guvern, între care Klaus Iohannis (România), Angela Merkel (Germania), Viktor Orban (Ungaria).

Congresul PPE îi mai are în calitate de invitați pe fostul preşedinte al Georgiei și ex-guvernator al regiunii Odesa, Mihail Saakaşvili, liderul Partidului Acțiune și Solidaritate din Moldova, Maia Sandu, dar și președintele Platformei „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase.

De menționat că, PLDM este membru cu statut de observator al PPE din februarie 2011.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților