[ X ]
[ X ]
[ X ]
Iată cele 5 proiecte de responsabilizare civică care vor fi finanțate de MiLab
7 Decembrie

Laboratorul de Inovații Sociale MiLab (un proiect comun al PNUD Moldova și Centrului de Guvernare Electronică) a anunțat cei cinci finaliști ai proiectului „Provocarea inovațională Îmi pasă”, transmite CURENTUL.

În perioada 20 septembrie – 20 octombrie 2016, utilizatorii platformei de raportare civică www.imipasa.md au avut şansa de a înainta idei de proiecte comunitare. Platforma a fost lansată în luna iulie a acestui an de MiLab, cu susținerea financiară a Ambasadei Britanice la Chișinău. Ideea de a susține proiectele comunitare vine cu scopul de a demonstra impactul responsabilizării civice.

Până la finele lunii octombrie, au fost depuse 83 de dosare. Fiecare proiect depus trebuia să conţină descrierea problemei, soluţia, mecanismele de implementare şi bugetul.

La prima etapă de selectare, toate ideile au fost votate de utilizatorii platformei. La următoarea etapă, proiectele au fost analizate de echipa de jurizare, formată din partenerii proiectului și MiLab.

Bazându-se pe criteriile de selectare – implicarea comunității în realizarea proiectului, fezabilitatea financiară a proiectului, durabilitatea proiectului, luarea în considerație a intereselor grupurilor social-vulnerabile – au fost selectate 5 proiecte pentru finanţare:

1.    Renovarea bibliotecii școlare – spațiu comunitar prietenos elevilor, Liceul Teoretic ”Pan Halippa”, or. Edineț;

2.    Art-Zebras, Uniunea Elevilor din Republica Moldova;

3.    Cișmea comunitară în parcul Zaikin, Chișinău, ONG Oberlicht;

4.    Creăm un mediu sănătos pentru copiii cu autism, SOS AUTISM, Chișinău;

5.    Cu pași mici spre realizări mari, liceul Ivan Vazov, Taraclia.

Proiectele vor fi puse în aplicare de grupurile de iniţiativă, în parteneriat cu instituţiile de stat sau organizaţiile non-guvernamentale și vor fi finalizate până în martie 2017.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților