[ X ]
[ X ]
[ X ]
Iată ce legi a aprobat Guvernul la ședința de ieri
6 Octombrie

La ședința de ieri, Guvernul a aprobat mai multe legi din diferite domenii sociale, transmite CURENTUL.

Astfel, au fost aprobate o serie de modificări la Regulamentul de desfăşurare a concursului „Cel mai bun antreprenor din sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii”, care este organizat anual sub patronajul Guvernului.

Documentul stabileşte noi criterii de selectare a câştigătorilor, prin urmare, antreprenorii vor fi evaluaţi în funcţie de volumul total al investiţiilor, cifra de afaceri, suma impozitelor şi taxelor achitate, precum şi după numărul de angajaţi şi locuri de muncă nou create. Un alt indicator în determinarea celui mai bun antreprenor va fi volumul resurselor alocate pentru soluţionarea problemelor din localitatea în care îşi desfăşoară activitatea.

La concurs pot participa întreprinderile micro, mici şi mijlocii înregistrate în Republica Moldova, care nu sunt în proces de insolvabilitate şi n-au datorii la bugetul de stat.

În decursul ședinței de ieri, Premierul a făcut apel către toți membrii Guvernului să se implice în dialogul cu cetățenii la semnalarea diferitor tipuri de probleme.

Guvernul a aprobat Concepția securității informaționale a R. Moldova care are scop protecția intereselor persoanelor, a societății, a statului.

Totodată, a fost aprobat Regulamentul privind inspecția periodică a sistemelor de încălzire din clădiri. Inspecției periodice vor fi supuse sistemele de încălzire cu o putere nominal utilă mai mare de 20 kw.

Cabinetul de miniștri a aprobat modificări la legea cu privire la accesul populației la medicamente calitative și la prețuri rezonabile.

Executivul a decis crearea Centrului pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătate în cadrul Ministerului de profil. Această structură urmează să excludă deficiențele în mecanismul de achiziționare a medicamentelor, a altor produse de uz medical și dispozitive medicale pentru necesitățile sistemului de sănătate, dar și fragmentarea funcțiilor între mai multe instituții.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților