[ X ]
[ X ]
[ X ]
Iată ce evenimente vor avea loc de Ziua comemorării victimelor războiului din Afganistan
24 Octombrie

Cabinetul de miniştri a aprobat astăzi Planul activităților consacrate Zilei comemorării celor căzuți în războiul din Afganistan, marcată anual, la 15 februarie. Documentul conţine o serie de acțiuni, organizate atât în municipiul Chişinău, cât şi în localitățile țării, transmite CURENTUL.

În capitală ceremonia va începe cu marşului memoriei, depuneri de flori și un miting de comemorare la Complexul Memorial „Feciorilor Patriei – Sfânta Amintire”. În același timp, în instituțiile de învățământ din țară și în unitățile militare se vor desfășura întâlniri tematice cu veteranii războiului, iar cei căzuți vor fi comemorați prin organizarea expozițiilor, difuzarea emisiunilor tematice TV și radio, precum și desfășurarea competițiilor sportive. Totodată, unele străzi din localitățile de baștină a victimelor războiul vor fi redenumite, vor fi restaurate monumente și amenajate mormintele celor decedați.

Planul de acțiuni prevede și acordarea ajutorului material anual persoanelor cu dizabilităţi în urma războiului și familiilor victimelor, dar și acordarea asistenței medicale și de recuperare veteranilor conflictului armat.

În anul curent se împlinesc 30 de ani de la retragerea contigentului limitat al trupelor armate din Afganistan. La războiul din Afganistan au participat 12 500 de cetățeni din Republica Moldova, 300 dintre care și-au pierdut viața.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților