[ X ]
[ X ]
[ X ]
Iată ce activități a avut CNA săptămâna trecută
10 Decembrie

Direcția educație anticorupție a organizat, pe parcursul săptămânii trecute, 8 instruiri pe subiectul Legii Integrității, transmite CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă, în această săptămână vor fi desfășurate , alte 7 instruiri urmând să se desfăşoare în săptămâna curentă la Institutul Naţional de Justiţie, Serviciul Vamal, Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi în UTA Găgăuzia.

De asemenea, săptămâna trecută, ARBI a aplicat sechestru pe bunuri şi mijloace financiare în sumă totală de aproximativ 3 000 000 de lei. Totodată, ARBI a elaborat 11 de avize consultative cu privire la evaluarea bunurilor.

Tot săptămâna trecută în cancelaria CNA au fost înregistrate 1 252 de materiale au fost înregistrate în cancelaria CNA; au fost eliberate 95 de caziere de integritate; șase analize operaţionale în privinţa a 30 de subiecţi şi una strategică au fost efectuate de Direcţia analitică a CNA.

Două persoane se află în izolatorul CNA, 12 – în penitenciare şi 23 – în arest la domiciliu – în total 37.

Direcţia legislaţie a întocmit 19 avize şi 30 de rapoarte de expertiză a actelor legislative, 42 fiind în proces de examinare.

La linia naţională anticorupţie 0 800 55555 au fost recepţionate 53 de apeluri dintre care 7 sunt de competenţa CNA.

Totodată, potrivit aceluiași comunicat la 13 decembrie CNA împreună cu Consiliul Concurenţei lansează „Platforma de comunicare cu mediul de afaceri”.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților