[ X ]
[ X ]
Iată ce a făcut ministrul Spînu în Polonia!
20 Octombrie

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, în urma vizitei de lucru efectuată în Polonia, în perioada 18-19 octombrie, informează că a avut mai multe întâlniri la nivel înalt, subiectul primordial discutat fiind furnizarea cu gaze naturale și soluțiile de depășire a crizei actuale în Republica Moldova, transmite CURENTUL.

Andrei Spînu s-a întâlnit cu Secretarul de Stat al Cancelariei Președintelui Poloniei și șeful Biroului internațional de politici, Jakub Kumoch, precum și cu reprezentantul special pentru Moldova al Prim-ministrului Republicii Polone, Adam Eberhardt.

„I-am informat pe ambii despre situația cu care se confruntă țara noastră, astăzi, pe piața gazelor”, spune Spînu.

De asemenea, ministrul s-a văzut și cu ministrul Energiei de la Varșovia, Piotr Naimski.

„Am discutat despre un parteneriat pe termen lung în furnizarea gazelor naturale din Polonia. Un proiect bilateral pe care îl tratăm cu maximă seriozitate, pentru că obiectivul nostru este ca sursele de alimentare să fie cât mai diversificate și mai adecvate pentru depășirea unei crize de acest calibru. Polonia este un stat prieten și un partener de nădejde al Republicii Moldova în Uniunea Europeană”.

Spînu a discutat cu vicepreședintele PGNiG (compania de stat poloneză), Artur Cieślik, despre capacitatea gazelor naturale pe care o putem obține din partea statului polon.

„Am vorbit cu președintele consiliului de administrație GAZ-SYSTEM, Tomasz Stepien. În cadrul discuțiilor, am abordat soluțiile tehnice pe care le putem implementa împreună cu partenerii polonezi, în scopul furnizării gazelor naturale în țara noastră”, mai spune Spînu.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților