[ X ]
[ X ]
[ X ]
Iată ce a discutat conducerea AMDM cu șeful Biroului OMS în țara noastră!
23 Iulie

Directorul general al Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM), Eremei Priseajniuc a avut o întrevedere cu șeful Biroului Organizației Mondiale a Sănătății în Republica Moldova, Igor Pokanevych, însoțit de expertul OMS, Zinaida Bezverhni, informează CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă, în cadrul discuției au fost abordate aspectele legate de situația epidemiologică privind infecția COVID-19, precum și măsurile întreprinse de AMDM în vederea asigurării securității farmaceutice a țării.

„În această perioada dificilă, prioritatea pentru noi este ca toți cetățenii țării, care au avut de suferit de pe urma acestei infecții să aibă acces la medicamente și produse medicale necesare, atât pacienții internați în instituțiile medicale, precum și cei tratați la domiciliu”, a menționat directorul general AMDM, Eremei Priseajniuc.

La rândul său, șeful Biroului OMS în Moldova, Igor Pokanevych s-a arătat deschis de a continua colaborarea cu AMDM, inclusiv pe aspectele de fortificare a capacităților instituționale, accesibilitate și utilizare rațională de medicamente, precum și automatizarea procesului de monitorizare a trasabilității medicamentelor.

Priseajniuc a mulțumit Organizației Mondiale Sănătății, care în colaborare cu Uniunea Europeană au oferit un ajutor umanitar de 1,5 milioane de piese pentru echipamentele personale de protecție destinate lucrătorilor medicali din prima linie din Republica Moldova, în valoare totală de peste 2,8 milioane euro.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților