[ X ]
[ X ]
[ X ]
Iată câte infracțiuni au fost comise cu folosirea armelor deținute legal
31 Octombrie

Pe parcursul perioadei a 6 luni al anului 2019, au fost înregistrate 54 infracţiuni comise cu aplicarea sau folosirea armelor de foc, inclusiv cu arme la evidenţă – 23 și cu arme deţinute ilegal – 19 precum și în 12 cazuri nu a fost stabilită tipul armei, transmite CURENTUL.

Potrivit notei informative a secției supraveghere a circulației armamentului, la capitolul calificării infracțiunilor cu aplicarea/folosirea armelor de foc a fost posibil de constatat că în majoritatea cazurilor s-a folosit arme deţinute legal – 23 (pistol cu glonț –9, armă lungă cu țeava lisă –8, armă lungă cu glonț –5 și pistol cu bile cauciuc –1).

Cu referire la timpul comiterii se constată că pe parcursul perioadei primului semestru s-au conturat următoarele intervale orare, care dețin pondere înaltă de comitere, după cum urmează:

Seara (orele 19 – 24) – 27 fapte

Ziua (orele 12 – 18) – 13 fapte

De noapte (orele 1 – 7) – 7 fapte

Dimineața (orele 7 – 11) – 6 fapte.

Analiza datelor a relevat faptul că cele mai afectate zile ale săptămânii sunt marți, au fost înregistrate –10 cazuri, fiind urmată de ziua de miercuri, sâmbătă și duminică –8 cazuri.

Au fost iniţiate în total 874 proceduri contravenţionale, dintre care: în privinţa persoanelor fizice – 870 şi în privinţa persoanelor juridice – 4, suma amenzilor aplicate constituie 477 420 lei.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților