[ X ]
[ X ]
[ X ]
Iată câștigătorii Campionatului Moldovei la Judo U21
5 Decembrie

Circa 2 sute de tineri sportivi și sportive s-au reunit la Chișinău în cadrul campionatului Moldovei la judo printre juniori U21, transmite CURENTUL cu referire la site-ul olympic.md.

La ultima confruntare a sezonului au fost consemnate mai multe victorii promițătoare, obținute de  tinerele talente de la centrele de pregătire a rezervelor olimpice din republică.

Eugen Matveiciuc, elev la Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv din Chișinău (LIRPS), a devenit campion la categoria 81 de kilograme, confirmând astfel că succesul său în cadrul campionatului național de seniori n-a fost deloc întâmplător.

Colegul său, Cătălin Marian, a urcat pe treapta superioară a podiumului de premiere la categoria 66 kilograme, reușind să-l elimine din cursa pentru medalie pe principalul favorit Ion Mihailov, campion al Festivalului Olimpic al Tineretului European de la Tbilisi 2015.

„Mihailov nu s-a reabilitat pe deplin după trauma suferită cu prilejul campionatului național de seniori”, a comentat antrenorul Mihai Leu.

Cornel Andrieș de la Școala sportivă specializată în numele lui Oleg Crețu, s-a impus în fața adversarilor la categoria 73 de kilograme. Cornel mai are în palmares titlul de campion național printre juniori.

În lista campionilor au figurat și doi reprezentanți ai Liceului Sportiv Municipal, Valeriu Cujbă, 55 kilograme, Oxana Diacenco, +78 kilograme. Doi învingători ai campionatului precedent au trecut la categorii de greutate superioare, reușind să obțină locuri pe podium.

Vadim Zaharia de la Clubul Sportiv „Petrocub” (Hîncești) s-a învrednicit cu medalia de bronz la categoria 66 kilograme. Colegul său Ion Nacu a obținut același rezultat la categoria 73 de kilograme.

Cei mai buni judoka  la toate grupele de vârstă se vor reuni cu prilejul tradiționalei Gale a Federației de Judo, programate pentru ziua de 23 decembrie.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților