[ X ]
[ X ]
[ X ]
Iată 10 motive pentru care trebuie să rezervați bilete la unicul festival de muzică clasică în aer liber din Europa de Est!
23 Mai

Festivalul de muzică clasică în aer liber, DescOPERĂ, oferă oportunitatea de a asculta opere ale unor compozitori notorii într-un mediu absolut special, dar și de a participa la activitățile organizate pe parcursul zilei în pensiunile și restaurantele din împrejurime, informează CURENTUL cu referire la www.descopera.md.

Vedeți mai jos 10 motive pentru care trebuie să rezervați bilete la unicul festival de muzică clasică în aer liber din Europa de Est:

1. Opere clasice interpretate într-un cadru natural mirific de către artiști de mare talent! Rezervația cultural-naturală „Orheiul Vechi” oferă un mediu ideal pentru soliștii de operă și orchestra de muzică clasică. Muzica clasică se contopește armonios cu sunetele naturii și creează o atmosferă contemplativă unică.

2. Posibilitatea de a observa activitățile zilnice ale localnicilor. Gazdele pensiunilor și restaurantelor din Butuceni și Trebujeni vor oferii lecții de cântece și dansuri populare, iar iscusiții bucătari autohtoni vor învăța vizitatorii cum să gătească sarmale și plăcinte tradiționale moldovenești. Pentru amatorii de tradiții autentice, am pregătit ateliere de împletit în pănușă, o artă cu care se mândreau strămoșii noștr

3. Plimbări cu trăsura și barca pe râul Răut. Vizitatorii vor putea admira împrejurimile din trăsură sau barcă, în timpul plimbărilor lente de-a lungul râului Răut.

4. Bilete accesibile pentru studenți și pensionari. Deținătorii carnetelor de student și a legitimațiilor de pensionar pot procura bilete, de la casele Teatrului Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu” și Filarmonicii Naționale ”Serghei Lunchevici” la un preț redus.

5. Transport asigurat. Și la ediția din acest an, am pregătit mijloace de transport, care te vor aduce în sânul naturii de la Orheiul Vechi. Prețul biletului într-o singură direcție este de 35 de lei.

6. Oaspeți de vază. Dirijorul austriac Friedrich Pfeifer și soliști cu renume vor oferi un spectacol feeric în toate cele trei zile ale festivalului.

7. Cele mai bune voci și interpretări autentice de muzică clasică.

8. Oportunitatea de a degusta și procura cele mai bune vinuri pe care le poate oferi Moldova. Wine of Moldova va organiza o expoziție cu cele mai apreciate vinuri ale producătorilor autohtoni. Veți avea ocazia să le degustați, dar și să luați acasă o sticlă cu vinul preferat.

9. Bucate tradiționale delicioase, care ne duc faima peste hotarele țării, pregătite de gospodinele din Butuceni.

10. Fii oaspetele nostru, să promovăm împreună Republica Moldova ca destinație turistică.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților