[ X ]
[ X ]
[ X ]
„IarmarEco” – un eveniment dedicat tuturor celor pasionați de produsele eco
23 August

Între 14 și 15 septembrie 2019, asociația EcoVisio va organiza „IarmarEco”, un iarmaroc cu totul special, dedicat oportunităților ecologice și antreprenoriatului social. Evenimentul va fi găzduit de Kentford în Chișinău și va avea intrarea liberă, transmite CURENTUL.

Ajuns deja la cea de-a 7-a ediție, „IarmarEco” este un eveniment socio-cultural ce unește principalii actori din scena ecologiei și a activismului social. Ceea ce îl deosebește de alte iarmaroace este combinația dintre expoziție cu vânzare, networking facilitat și prezentări/lecții interactive, precum și apropierea de natură într-un context urban.

Anul acesta, organizatorii se așteaptă la aproximativ 150 de expozanți, cu o mare diversitate de produse locale, artizanale și ecologice. Între aceștia se vor număra mai multe organizații și inițiative civice, atât din sfera ecologiei cât și din alte domenii de activism.

Programul „IarmarEco” va include seminare, workshop-uri și master-class-uri pe diverse teme utile, de la dezvoltarea propriei afaceri la reciclarea creativă și educația alternativă a copiilor. Amatorii de mâncare sănătoasă sunt invitați la Teatrul Gastronomic, unde va rula o serie de lecții legate de nutriționism și workshop-uri de gătit cu degustare. Va exista de asemenea o zonă de relaxare în aer liber, unde vizitatorii se vor putea odihni pe ritmuri de muzică instrumentală. Iar părinții și copiii vor avea parte de activități speciale, cu locuri comode pentru alăptat și schimbat bebelușii.

Potrivit organizatorilor un element special al acestei ediții este atenția deosebită către reducerea și reciclarea deșeurilor.

„Ne orientăm spre promovarea modelului celor 3R: Redu, Reutilizează, Reciclează, care se va regăsi în toate aspectele evenimentului. În cadrul „IarmarEco” vor fi lansate campania națională de colectare a deșeurilor electronice și platforma online www.faradeseuri.md, coordonate de echipa Hai Moldova cu sprijinul EcoVisio. Cei interesați vor găsi la eveniment materiale informative și lecții practice pe această temă, și vor putea viziona, în premieră în Rep. Moldova, filmul „Grădina Sovietică” de Dragoș Turea”, a precizat coordonatoarea de proiect, Adelina Ceban.

Vizitatorii la rândul lor sunt încurajați să contribuie la un „IarmarEco” cât mai prietenos cu mediul. Cei care vor aduce cu ei torbe, sticle, termosuri și alte recipiente reutilizabile vor beneficia de reduceri la cumpărături și vor fi înscriși automat în tombola cu premii din ambele zile.

Cei care doresc să participe ca expozanți se mai pot înscrie până pe 30 august, 23:59 completând formularul de participare: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScEjTveBpbYfKY4Z-i8d-8xAH34UEWKV7tdOGgzhnd-3nQhyw/viewform, în urma căruia va avea loc selecția acestora.

Mihaela Grosu

Inapoi la arhiva noutaților