[ X ]
[ X ]
[ X ]
Hartă interactivă pentru monitorizarea persoanelor suspecte de Covid-19, elaborată de MAI
1 Aprilie

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a elaborat o hartă interactivă cu privire la monitorizarea persoanelor suspecte de Covid-19, informează CURENTUL.

În cadrul unui briefing de presă, ministrul Pavel Voicu a precizat că, această hartă interactivă le permite sistematizarea și examinarea datelor, în așa fel ca într-o durată de 2 ore să aibă situația reală din țară.

„Și anume: câte intră în țară, dacă au colectat fișele epidemiologice, cât de corect au fost completate aceste fișe, cât de urgent a ajuns la locul stabilit de persoană că se va afla în autoizolare. Totodată, ce se întâmplă cu persoanele care se află în autoizolare, când expiră acest termen, cum intervine poliția în a monitoriza/verifica persoanele care respectă aceste prevederi”, a explicat Voicu.

Totodată, ministrul a mai spus că, în prezent Inspectoratul General al Poliției monitorizează peste 20 383 persoane în autoizolare. „Până la moment au fost înregistrate de către polițiști 192 de procese contravenționale”, a precizat Voicu, precizând că, în ultimele 4 zile, cetățeni noștri sunt mai conștienți și au înregistrate mai puține abateri la care au venit autoritățile.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților