[ X ]
[ X ]
[ X ]
Hai la teatru! Ce spectacole vor fi puse în scenă în acest weekend la Chișinău și cât costă biletele
24 Iunie

Dacă preferi să-ți petreceți serile de weekend vizionând un spectacol sau un film sau dacă pur și simplu nu ai ajuns demult la unul, atunci cu siguranță că pentru acest sfârșit de săptămână ai din ce alege.

Teatrul Național „Mihai Eminescu” vă așteaptă vineri, 24 iunie la orele 18:00,cu spectacolul „Aveți ceva de declarat”. Plictisită de viața de cuplu, Madame Chandebise conspiră cu cea mai bună prietenă pentru a-i incrimina credinciosului său soț un fals adulter. Soțul prietenei recunoaște scrisul, scoate pistolul și dă startul unui montagne-russe care le întoarce tuturor viețile cu fundul în sus.  Cursul evenimentelor este unul palpitant, care te va ține cu sufletul la gură pe tot parcursul spectacolului! Prețurile biletelor variază între 70 – 120 lei.

Teatrul „Luceafărul” oferă un repertoriu bogat în acest weekend. Joi și vineri, 23 și respectiv 24 iunie, ora 18:30, în scenă se va juca comedia „Fazanul”. Realizată după un text al dramaturgului francez Georges Feydeau, răsturnările de situaţie sunt menite să declanşeze hohote de râs, iar rolurile se schimbă într-un ritm ameţitor, astfel că păcălitorul devine foarte uşor păcălit. Lăsând grijile la o parte, o seară de teatru este modul perfect de a începe weekend-ul. Spectacolul este recomandat persoanelor +16, iar prețul biletului este de 250 lei.

Teatrul Geneza ART preconizează 2 spectacole în acest sfârșit de săptămână pentru iubitorii de artă și frumos. Sâmbătă și duminică, 25 și respectiv 26 iunie, ora 19:00, va fi jucat spectacolul  „3+Cristina pe frecvența iubirii”, în regia Danielei Burlaca. În roluri vor evolua: Iurie Gologan, Nicu Țurcanu, Viorel Cozma și Cristina Trînbaci. Este o adaptare după un scenariu de film, care prezintă istoria a 3 bărbați, foști colegi de școală. La una din întâlnirile lor, se revăd cu vechea lor iubire din studenție, după aproape 20 de ani de la absolvire. De acest lucru știa doar unul din ei. Cum au reacționat ceilalți puteți afla dacă mergi să vizionezi spectacolul. Prețul biletului poate varia între 250 și 300 lei și îl puteți achiziționa online de pe iticket.md sau chiar din incinta teatrului.

Pe 25 iunie, orele 18:30, același teatru va pune în scenă spectacolul „Flori de mină”, recomandat persoanelor +18 din cauza limbajului licențios și a umorului negru. Textul reprezintă o descifrare a realității complicate cu care ne confruntăm. Totuși, nu este sumbru, iar acest lucru se datorează textului care poartă amprenta unui umor specific, un umor amar, şocant, pe alocuri, chiar, poetic. Limbajul de care face uz dramaturgul este unul autentic, familiar, pe care îl auzim prin barurile și crâşmele din sate, în transport sau prin piețe. Prețul unui bilet este de 150 lei.

Iar duminică, 26 iunie, ora 18:30,  tot la „Luceafărul”, veți avea ocazia să vedeți spectacolul „12 oameni furioși”. Poate fi descris ca o dezbatere despre preconcepții și lipsa de empatie în relația cu cei din jurul nostru. Iar dacă te-a tentat titlul acestuia, nu ezita să te convingi singur/ă  de cât de interesant este. Prețul unui bilet la acest spectacol este de 200 lei.

Pe lângă spectacole, în perioada 16-24 iunie, Studioul Moldova Film organizează Retrospectiva filmelor digitalizate, cu suportul Ambasadei SUA la Chișinău și PNUD Moldova. Așadar, vineri, 24 iunie vor fi proiectate ultimile 3 filme din această ediție, la Cinema Odeon. La orele 18:00, va fi ecranizat documentarul „Mâine iar va ieși soarele”, la 18:20 filmul artistic „Tunul de lemn”, iar la 20:00 „Ultima lună de toamnă”. Intrarea la acest eveniment este liberă.

Ilina Rufa, stagiară

Inapoi la arhiva noutaților