[ X ]
[ X ]
[ X ]
Guvernul: Vadim Krasnoselski a dat asigurări că, centrala de la Cuciurgan va îndeplini toate obligațiile contractuale
20 Octombrie

Prim-ministra Natalia Gavrilița a avut o discuție telefonică cu Vadim Krasnoselski, liderul de la Tiraspol. Potrivit unui comunicat al Guvernului, părțile au abordat subiecte ce vizează interesele cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului, informează CURENTUL.

Premierul a solicitat informații despre livrarea de electricitate prin centrala de la Cuciurgan, în condițiile în care volumele de gaze livrate de Moldovagaz s-au redus, despre rezervele de cărbune existente.

„Vadim Krasnoselski a dat asigurări că, centrala de la Cuciurgan va îndeplini toate obligațiile contractuale pentru furnizarea în continuare a energiei electrice pentru partea dreaptă a Nistrului”, se mai arată în declarația Guvernului.

Totodată, sursa declară că au fost discutate scenarii de alternativă pentru gospodăriile casnice și agenții economici privind aprovizionarea cu gaze, dar și despre posibilitatea achiziționării de păcură sau alte tipuri de combustibil.

În același timp, Natalia Gavrilița și Vadim Krasnoselski au trecut în revistă subiectele actuale de dialog și au subliniat importanța întâlnirii în formatul 5+2 pentru reglementarea transnistreană.

Ieri, în cadrul unei conferințe de presă, Gavrilița declara că vrea să discute cu Vadim Krasnoselski modul în care se va comunica pe parcursul crizei. „Sunt interesată să aflu care este nivelul de pregătire pentru perioada de iarnă pe malul stâng”, spunea Premierul. Întrebată dacă admite ca partea dreaptă a Nistrului să aibă un furnizor, iar partea cealaltă – altul, Premierul a spus că nu poate, deocamdată, să ofere detalii la acest subiect.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților