[ X ]
[ X ]
[ X ]
Guvernul va împrumuta 40 milioane de dolari de la BERD pentru modernizarea și îmbunătățirea serviciilor de reabilitare
22 Decembrie

Guvernul a aprobat inițierea negocierilor asupra proiectului Acordului de împrumut dintre Republica Moldova și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare „Modernizarea și îmbunătățirea serviciilor de reabilitare”. Suma împrumutului constituie 40 de milioane de dolari.

Scopul proiectului este de a îmbunătăți calitatea și accesibilitatea serviciilor de reabilitare pentru adulți și copii în Republica Moldova, precum și fortificarea capacităților de management al bolilor netransmisibile la nivel național.

Principalele prevederi ale proiectului se referă la consolidarea capacităților de răspuns în cazul urgențelor medicale, cu accent pe accidente vasculare cerebrale și atacuri de cord. În acest sens, vor fi modernizate departamentele din cadrul instituțiilor medico-sanitare publice, inclusiv prin dotarea cu dispozitive medicale necesare. Totodată, urmează a fi consolidate serviciile de asistență medicală pentru promovarea sănătății și depistarea precoce a bolilor, inclusiv prin dezvoltarea modelelor de îngrijire la domiciliu.

Totodată, Ministerul Sănătății a recepționat oficial angajamentul Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare de a acorda un grant de 5,5 milioane de dolari pentru finanțarea suplimentară a proiectului „Modernizarea și îmbunătățirea serviciilor de reabilitare”.

Inapoi la arhiva noutaților