[ X ]
[ X ]
[ X ]
Guvernul se implică! Premierul: „În câteva zile va fi ordine în Chișinău”
26 Aprilie

Premierul Pavel Filip a comunicat, în cadrul unei conferințe de presă, că în capitală ordinea ar putea fi reinstaurată în doar câteva zile, informează CURENTUL.

Premierul a spus că Primăria mun. Chișinău își face treaba bine, însă nu are resursele necesare pentru a face ordine într-o perioadă scurtă de timp.

„Vom mobiliza autoritățile pentru câteva zile. Algoritmul e simplu, e în baza sectoarelor de poliție. Fiecare sector de poliție va activa în raza gestionată. În Chișinău sunt 5 inspectorate și 25 de șefi de sectoare, care vor conduce echipele de lucru”, a declarat Pavel Filip, precizând că echipele, care vor face ordine, vor fi constituite din profesioniști, pentru ca procesul să nu dureze foarte mult.

„Ne dorim ca niciun loc din oraș să nu rămână neatins, necurățat – fie că e vorba de străzi sau de curți”, a adăugat Filip.

Șeful Cabinetului de miniștri a spus că echipele vor fi asigurate cu echipament special și cu hrană. Potrivit spuselor sale, vor fi implicați peste 1000 de carabinieri și militari, iar poliția va interveni unde este necesar pentru a opri circulația și a bloca porțiuni de străzi.

Totodată, Premierul a adresat mai multe solicitări:

„Apreciez spiritul civic al locuitorilor capitalei, dar, vă rog, să țineți cont că există pericole – crengi și copaci care stau să cadă, dar și linii de curent căzute.

Aveți răbdare și fiți receptivi la solicitările poliției. Va fi foarte multă poliție în următoarele zile. Echipele care vor munci vor avea nevoie și de interacțiunea poliției. Nu mai avem mult timp de la dispoziție să lăsăm așa orașul.

Solicit renunțarea temporară la transportul personal, dacă nu sunt urgențe, și utilizarea transportului public, pentru a evita ambuteiajele.

Mă adresez conducătorilor de instituții de învățământ: nu expuneți copiii la pericole”.

Pavel Filip a subliniat că de mâine-dimineață, de la ora 5.00, în capitală vor demara lucrările, iar în câteva zile va fi ordine în oraș.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților