[ X ]
[ X ]
[ X ]
Guvernul României a donat 96 de microbuze școlare R.Moldova! Premierul Tudose: Reforma din învățământ e foarte importantă
21 Iulie

Guvernul României a donat astăzi Republicii Moldova 96 de microbuze școlare, informează CURENTUL.

Premierul Pavel Filip a declarat că, România a știut să fie alături de RM și să contribuie direct la dezvoltarea ei, mai ales – în cele mai dificile clipe.

„Astăzi participăm la un eveniment destul de frumos, avem în fața noastră 96 de microbuze donate de către Guvernul României și care vor duce în continuare elevii spre școală. Este un ajutor foarte important, este a doua tranșă de microbuze pentru RM. Spun că este important în contextul reformei din educație și optimizării școlilor, astfel ca să putem oferi educație de calitate copiilor noștri. Vă mulțumesc pentru acest gest!”, a precizat Filip.

La rândul său, Premierul României, Mihai Tudose, a menționat că România oferă și declară, în continuare sprijin, pentru RM. „Sprijin – atât pe plan politic, în relația cu partenerii occidentali, cât și pe plan strategic – în ceea ce privește asigurarea cu energie a RM, dar și eforturile pentru îmbunătățirea nivelului de trai. Reforma din învățământ este foarte importantă și apreciată. Compatibilizarea celor două sisteme dintre România și RM și, practic, compatibilizarea cu sistemul european, este o șansă în plus pentru cetățenii din RM. O piatră de temelie la integrarea RM în UE”, a punctat Tudose.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților