[ X ]
[ X ]
[ X ]
Guvernul împreună cu partenerii strategici organizează Moldova Digital Summit – 3 zile dedicate domeniului digital
15 Iunie

Sub patronajul prim-ministrului Dorin Recean, Guvernul găzduiește Moldova Digital Summit – eveniment organizat de Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării împreună cu partenerii strategici pentru a evidenția cooperarea în formarea unui spațiu digital comun și fără granițe, încurajarea creșterii economice durabile, susținerea unui stat digital eficient orientat către cetățeni, care să aducă schimbări pozitive în întreaga societate, în condițiile în care Republica Moldova tinde să adere la Uniunea Europeană.

La Summit, vor fi anunțate noile servicii digitale, concepute pentru ca Republica Moldova să se mențină în topul țărilor cu servicii publice digitale în beneficiul cetățenilor noștri, dar și pentru a avea legături mai transparente, o guvernanță eficientă și deschidere pentru afaceri și investiții.

Genericul evenimentului – „Evoluăm către un viitor fără frontiere”– reconfirmă aspirațiile Chișinăului de a deveni un veritabil hub din centrul și estul Europei, care oferă acces la importante resurse tehnologice, expertiză, know-how, precum și oportunități de colaborare și investiții.

Despre soluțiile digitale care să ofere un răspuns rapid la necesitățile cetățenilor vor vorbi invitați din România, Estonia, Letonia, Regatul Unit al Marii Britanii, Germania, Belgia, SUA.

În capul listei invitaților străini se află David Rowan, influencer și vizionar, ex- redactor-șef al revistei „Wired” din Marea Britanie,  autor de cărți și manager al Voyagers.io. Invitatul special va face o prezentare amplă despre actualitatea IA, o tehnologie revoluționară care determină resetarea modului în care funcționează societatea, businessul și instituțiile publice.

La finele primei zile a „Moldova Digital Summit” va avea loc Gala festivă de premiere a câștigătorilor concursului Moldova Innovation Awards 2023 (MIA).

Summitul va oferi o platformă pentru schimb de expertiză, know-how pentru toți cei implicați în transformarea digitală, dar și pentru prezentarea proiectelor de succes cu identificarea parteneriatelor în vederea sporirii exporturilor și investițiilor. Companiile autohtone interesate de extinderea și diversificarea produselor și soluțiilor TIC vor avea ocazia să participe și la sesiuni de B2B cu membrii companiilor internaționale de pe piețele europene.

Impactul și provocările sectorului TIC în transformarea digitală a țării va fi tema celei de-a doua zile a summitului. Speakerii, reprezentanți ai mediului asociativ din regiune, vor aborda în prezentările lor aspecte privind dezvoltarea culturii digitale, ce înglobează competențe digitale adaptabile pentru viitor. Mai mult, invitații vor pune în discuție și schimbările sistemice pe care le presupune transformarea digitală a societăților, cu exemple despre schimbarea modului în care gândim și activăm.

Ultima zi a evenimentului va oferi, în cadrul „Tekwill Expo Day”, experiențe captivante despre tehnologiile aplicate în procesul de educație, dar și cele mai bune proiecte și programe de inginerie create de tineri. Cei interesați vor putea participa la ateliere de lucru, activități distractive, dar și prezentare de programe.

Moldova Digital Summit reprezintă evenimentul major al industriei Tehnologia Informației și Comunicațiilor (TIC) din țara noastră. „Moldova Digital Summit” se va desfășura în perioada 15-17 iunie, în incinta Tekwill (str. Studenților 9/11).

Evenimentul va putea fi urmărit și online, începând cu 15 iunie, de la ora 10:00, pe paginile Guvernului, Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, Agenției de Guvernare Electronică, Moldova Digital Summit, ATIC și Tekwill, în rețeaua de socializare Facebook și pe site-ul de transmisiuni live www.privesc.eu.

Inapoi la arhiva noutaților