[ X ]
[ X ]
[ X ]
Guvernul Germaniei oferă 10 milioane de euro pentru aprovizionarea populației din sudul țării cu apă potabilă
28 Decembrie

Guvernul Republicii Moldova a semnat astăzi un acord, în valoare de 6 milioane de euro, cu Guvernul Republicii Federale Germane, privind cooperarea tehnică pentru anul 2017, informează CURENTUL.

Andrei Galbur, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al R. Moldova, a accentuat cît de semnificativ este acest acord pentru dezvoltarea economică a țării.

„Astăzi am semnat înțelegerea între Guvernul R. Moldova și Guvernul Federației Germane privind cooperarea tehnică pentru anul 2017. Pentru R. Moldova, relația cu Germania are o importanță majoră. Raporturile de cooperare au evoluat sub semnul prieteniei între noi. Ne bucurăm de sprijinul Germaniei, îndeosebi pentru implicarea în procesul modernizări țării și a realizării reformelor, în special, în structurile europene. În ceea ce privește semnarea înțelegerii de astăzi, vreau să spun că – acest fapt, precum și asistența de 6 mil. de euro, din partea prietenilor germani, denotă caracterul excelent al relației bilaterale”, a declarat ministrul.

Ambasadorul Germaniei în Moldova, Ulrike Knotz, a declarat că Germania va susține și în continuare Republica Moldova în implementarea reformelor europene.

„Germania susține Republica Moldova din momentul proclamării Independenței. Piatra de temelie a fost pusă la timpul său prin proiecte în agricultură. Pînă acum, Germania a pus la dispoziție circa 120 de milioane de euro, dacă luăm toate proiectele din bugetul federal, suma proiectată se poate chiar dubla. Noi dorim să îmbunătățim condițiile de trai în R. Moldova și să susținem parcursul european”, a declarat deputata.

Totodată, Germania a prelungit grantul cu privire la aprovizionarea cu apă potabilă în sudul R. Moldova. „Vă transmit o altă notă, Germania mai oferă încă 10 milioane de euro pentru aprovizionarea populației din sudul țării cu apă potabilă și nu reprezintă un aport la buget. Este un grant și nu trebuie rambursat, vor ajunge acolo unde este nevoie de ei, și anume la oameni. Menționez că, Germania va fi și în continuare un partener de încredere a R.Moldova și o va susține în procesul de îmbunătățire a condițiilor de trai pentru cetățenii ei”, a mai adăugat Ulrike Knotz.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților