[ X ]
[ X ]
[ X ]
Guvernul a aprobat zilele de odihnă pentru anul 2018
24 Ianuarie

În anul 2018, zilele de 9 martie, 30 aprilie, 24 și 31 decembrie vor fi zile de odihnă, iar zilele de 3 martie, 21 aprilie, 8 si 15 decembrie – zile de lucru, transmite CURENTUL.

În acest sens, astăzi, Cabinetul de miniștri a aprobat o Hotărâre de Guvern, care are drept scop organizarea optimă a timpului de muncă și de odihnă.

Potrivit documentului, salariații care în ziua considerată zi de odihnă nu se vor afla în raporturi de muncă cu unitatea în cauză, ale căror contracte individuale de muncă vor fi suspendate la data respectivă, precum și cei care în ziua respectivă se vor afla în concediu medical, în concediu de maternitate, în concediu parțial plătit pentru îngrijirea copilului până la vârsta de 3 ani, concediu suplimentar neplătit pentru îngrijirea copilului în vârstă de la 3 la 4 ani, în concediu de odihnă anual, în concediu neplătit și în concediu de studii nu au obligația de a se prezenta la serviciu în ziua considerată zi lucrătoare.

Instituțiile publice locale şi centrale, conducătorii întreprinderilor, instituţiilor şi organizaţiilor vor asigura activitatea eficientă a instituţiilor subordonate în zilele considerate lucrătoare. Propunerea de modificare a graficului de muncă se conformează prevederilor Codului muncii, potrivit căruia, Guvernul este în drept să transfere zilele de repaus (de lucru) în alte zile.

Conform Codului Muncii, salariații beneficiază de 13 zile de sărbătoare nelucrătoare pe an.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților