[ X ]
[ X ]
[ X ]
Guvernul a aprobat retragerea SND „Moldova 2030” din Parlament
14 August

Cabinetul de miniștri a aprobat retragerea, astăzi, din Parlament, a unui proiect de lege. Este vorba despre Strategia Națională de Dezvoltare „Moldova – 2030”, informează CURENTUL.

Potrivit proiectului de lege, strategia a fost aprobată prin Hotărârea Guvernului în 2018 și a fost remisă Parlamentului spre examinare.

„La 14 decembrie 2018 aceasta a fost adoptată de Parlament, nefiind însă promulgată de Președintele țării. În scrisoarea de restituire spre reexaminare a fost invocat modul prioritar în care Guvernul a remis documentul spre adoptare Parlamentului la final de mandat, precum și faptul că se consideră judicios ca prerogativa de a adopta o asemenea Strategie îi revine noului Legislativ, ales urmare a scrutinului din 24 februarie 2019, iar elementele-cheie din Programul de guvernare al noului Guvern trebuie să se regăsească în SND ,,Moldova 2030”. Având în vedere investirea noului Guvern, adoptarea Programului său de guvernare și procesul de elaborare a Planului de acțiuni al Guvernului, se consideră oportună retragerea SND „Moldova 2030” din Parlament, în vederea ajustării acesteia la noua viziune politică, avizarea de către toți factorii responsabili și implicați în realizarea prevederilor Strategiei respective cu ulterioara promovare conform procedurilor în rigoare. Concomitent, se propune abrogarea Hotărârii Guvernului, prin care a fost aprobată Strategia vizată”, se spune în proiectul aprobat.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților