[ X ]
[ X ]
[ X ]
Guvernul a aprobat o serie de eliberări și numiri
29 Ianuarie

Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi o serie de numiri și eliberări din funcții, informează CURENTUL.

În scopul executării hotărârii judecătorești s-a decis anularea hotărârii Guvernului RM cu privire la eliberarea din funcție în iunie 2019 a lui Alexandru Pînzari. Totodată, s-a decis restabilirea lui Alexandru Pînzari în funcția de șef al Inspectoratului General al Poliției al MAI, dar și dispunerea achitării din contul IGP al salariului pentru absența forțată pentru perioada 11 iunie 2019- 29 ianuarie 2020 și a cheltuielilor pentru asistența juridică. Totodată, astăzi, s-a decis și eliberarea lui Alexandru Pînzari din funcția de șef al IGP, în baza cererii de demisie.

În ședința de astăzi, Cabinetul de miniștri a aprobat și eliberarea din funcție a directorului general al Agenției Proprietății Publice, Mihail Rusu, în baza cererii de demisie, iar în locul său a fost numit Ghenadie Țepordei.

De asemenea, s-a propus rechemarea Anei Harlamenco din funcția de director adjunct, șef de secție al Departamentului Cooperare economică a Comitetului executiv al Comunităților Statelor Independente, cota RM și s-a recomandat pentru această funcție Olga Cebotari.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților