[ X ]
[ X ]
[ X ]
Grupul Trans-Oil a achiziționat vasul maritim „TOI Challenger”
13 Octombrie

Grupul Trans-Oil anunță achiziționarea vasului maritim TOI Challenger (ex m/v Adastar). M/v TOI Challenger este prima investiție a Grupului Trans-Oil, în valoare de 8,4 milioane de dolari SUA, în crearea unei flote maritime și riverane proprii.

 Achiziționarea m/v TOI Challenger, ca un prim pas, va dezvolta segmentul logistic al operațiunilor de transport maritim al Grupului și vine să completeze capacitățile logistice terestre ale Trans-Oil (parcul de vagone/grain-hoppers și TIR-uri din proprietatea Grupului).

 M/v TOI Challenger este un vas de tip handymax (lungimea 164 m), cu o capacitate de încărcare de 15 700 t de cereale (heavy grains) pentru un nivel al apei (draft) de 7 m. La un draft de 8 m m/v TOI Challenger are o capacitate de încărcare de 17 000 – 18 000 t de cereale.

M/v TOI Challenger este destinat pentru operațiuni de încărcare din porturile Constanța, Galați, Odesa, Reni, Giurgiulești (Terminalul Dunăre, parte a Grupului Trans-Oil). Vasul va circula pe rutele – Turcia, estul Mării Mediterane, Golful Arabic.

Construcția vasului și capacitățile rezervuarelor de combustibil ale m/v TOI Challenger (110-120 t de combustibil) permit însă și călătorii pe rute îndepărtate, spre ex Brazilia.

Geografia partenerilor și clienților Grupului Trans-Oil crește continuu și, prin urmare, crește rolul și importanța segmentului logistic în structura produselor și serviciilor noastre. Acest fapt determinat investițiile în dezvoltarea capacităților de transport ale Trans-Oil.

Toate deciziile noastre investiționale sunt concentrate pe consolidarea capacității Grupului Trans-Oil de a livra produse și servicii calitative în termeni contractuali și la prețuri competitive, în condiții marcate astăzi de un nivel înalt de incertitudine.

Achiziționarea m/v TOI Challenger reprezintă o fază importantă în cadrul eforturilor de a păstra nivelul înalt de încredere a clienților și partenerilor în capacitatea Grupului Trans-Oil de a furniza servicii și produse în cele mai sigure și avantajoase condiții.

 Managementul Grupului Trans-Oil consideră încrederea drept una din cele mai importante valori în portofoliul activelor sale – încrederea clienților, încrederea partenerilor, încrederea echipei și încrederea investitorilor! Încrederea este valoarea în jurul căreia e concentrată Viziunea de dezvoltare a Grupului Trans-Oil.

 Astăzi, îi dorim m/v TOI Challenger vânt prielnic, ape line și călătorii multiple!

Inapoi la arhiva noutaților