[ X ]
[ X ]
[ X ]
Grupul „PRO Moldova”: Pleacă oameni buni, despre care voi spuneți că sunt fondatori ai PDM, că au muncit și au acționat cu bună credință
18 Iunie

Grupul parlamentar „PRO Moldova” a lansat, astăzi dimineață, o declarație care, potrivit lor, e un răspuns la multiplele „acuzații false aduse de PDM foștilor colegi”, informează CURENTUL.

„Condamnăm minciunile distribuite de Partidul Democrat din Moldova în raport cu foștii colegi de partid și îi atenționăm că vom acționa în judecată și în continuare fiecare exponent PDM și PSRM care propagă falsuri și calomnii la adresa persoanelor care au refuzat să rămână servili PSRM și liderului neformal al acestora Igor Dodon. Înțelegem umilința președintelui Pavel Filip și a câtorva colegi ai săi din fostul Guvern, subliniată de puterea celorlalți de a renunța la favorurile generoase, oferite de fratele mai mare din alianță, dar acest lucru nu este un motiv pentru atacuri nefondate și distribuirea falsurilor. În condițiile în care, mai mulți deputați au plecat decât au rămas și mai multe organizații teritoriale au aderat la PRO MOLDOVA decât au acceptat postura de copil de casă al PSRM, ar fi corect pentru cineva în proces de curățare să caute problema în propria curte. Cu adevărat, la Telenești sunt oameni foarte buni, oameni cu care vom construi un partid autentic. Exact așa cum sunt oameni excepționali la Leova, Căușeni, Cahul, Nisporeni, Rezina, Șoldănești, Edineț, Sângerei, Drochia și în toate localitățile țării. Oameni care au votat pentru deputatul din circumscripție, deputat care nu i-a trădat și care a avut curajul să meargă în opoziție și să lupte pentru ei. Oamenii PRO MOLDOVA au demnitate, verticalitate și curaj”, se spune în declarație.

Potrivit lor, suntem în criză pandemică, „avem multe de reparat după guvernarea dezastruoasă, asumată de PSRM cu resturi de PDM servile”.

„Lăsați-ne în pace să lucrăm. Pleacă oameni buni, despre care voi spuneți că sunt fondatori ai PDM, că au muncit și au acționat cu bună credință. Ei pleacă de la o putere care oferă fără noimă posturi publice în fața unei țări întregi. Aceasta este corupție dovedită prin hotărâri de Guvern și decrete prezidențiale. Ei pleacă pentru că au obținut mandate de deputat prin încrederea oamenilor și nu pentru favoruri. Este dificil pentru conducerea actuală a PDM să înțeleagă că există și alte unități de măsură decât banii și funcțiile, motiv din care, în partid, ar putea rămâne curând doar cei doi președinți și câțiva foști cu aspirații de ambasadori. Oamenii PRO MOLDOVA vor pace, bunăstare, ordine și un stat cu adevărat pentru cetățeni. Noi luptăm pentru aceste obiective, voi de ce luptați cu noi? Aveți curaj să recunoașteți că ați falimentat. Oamenii PRO MOLDOVA nu pleacă, nu se rup, nu se cumpără și nu trădează. Echipa crește și va crește în continuare, resemnați-vă!”, a se mai spune în declarație.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților