[ X ]
[ X ]
[ X ]
Grupul Petrenco: Dorim ca banii pe care trebuie să-i achite statul în calitate de compensație, să fie achitați de către procurori și judecători
17 Septembrie

Doi membri ai așa-numitului Grup Petrenco, care recent au fost dezvinovățiți de către CtEDO, declară că își doresc ca banii pe care trebuie să-i achite statul în calitate de compensație, să fie achitați de către procurorii și judecătorii care au emis decizii ilegale pe parcursul celor 6 ani la comanda fostului lider PDM, Vlad Plahotniuc, transmite CURENTUL.

Membrul Grupului, Pavel Grigorciuc a spus că pe acest caz CtEDO a spus că acei care au emis deciziile nu avea dreptul să rețină persoanele, să le aresteze și că nimic ilegal nu au comis.

„Va fi corect dacă atitudinea conducerii țării față de procurorii și judecătorii care emit decizii ilegale va fi revăzută”, a spus Pavel Grigorciuc.

Grigore Petrenco, liderul Grupului, a spus că membrii sunt mulțumiți de Hotărârea CtEDO și consideră că este una dură față de Republica Moldova.

„Hotărârea de azi a Procuraturii este una întârziată, dar e mai bine mai târziu decât niciodată. Îmi pare rău că au avut nevoie de 6 ani ca să înțeleagă că în acest dosar nu există nici o dovadă și probă și toate învinuirile au fost fabricate”, a spus Petrenco.

De asemenea, membrii Grupului au mulțumit avocaților care le-au apărat drepturile și au pregătit o listă a lustrației, care conține numele de familie și funcția celor care au participat la aceste acțiuni.

Potrivit deciziei CtEDO, Republica Moldova trebuie să achite 67 750 de euro ca despăgubiri și cheltuieli de judecată din cauza unor „acțiuni arbitrare” ale procuraturii și instanțelor de judecată.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților